Zoeken naar bindtechnieken, nieuws etc

Zwitserse bindwijze
78

Zwitserse bindwijze

Zwitserse bindwijze is dat het boekblok vastzit d.m.v. een strook dubbelzijdig tape of een streep hotmelt op pagina 3 van het omslag. Officieel is een Zwitserse bindwijze met een omstrookte rug, maar het is ook mogelijk om het boekblok enkel af te lijmen.

  • Bij Zwitserse bindwijze wordt er een garenloos of genaaid boekblok geproduceerd. Deze boekblokken worden omstrookt met linnen en vervolgens vastgezet d.m.v. een streep hotmelt op pagina 3 van het omslag tegen een platril van ca. 12mm.
  • Bij genaaide boekblokken is het ook mogelijk om het linnen weg te laten waardoor er dus een Zwitserse bindwijze ontstaat met genaaid afgelijmde rug.
  • Het omslag kan 4 pagina’s zijn maar ook 6 pagina’s (4 pagina omslag met 1 flap) of 8 pagina’s (4 pagina omslag met 2 flappen).
  • Het voordeel van deze bindwijze is dat de boeken mooi openliggen.
  • Wij kunnen tot maximaal A3 staand verwerken.
  • Desgewenst kunnen wij het rillen van de flappen voor u verzorgen.
Van Hees Patist Boekbinders Genaaid gebrocheerd

Genaaid gebrocheerd

Een genaaid gebrocheerde afwerking kenmerkt zich doordat de katernen aan elkaar vast zitten door middel van garen.

Saddle Stitch51 e1599119032571

Hechten

Met hechten bedoelen we in de volksmond ook wel nieten. Het aanbrengen van 2 of 4 nietjes in de magazines of tijdschriften. Daarna trimmen we ze schoon aan 3 kanten en kunnen ze verpakt of per post verzonden worden naar uw keuze.

Patabind 5

Patabind

Patabind is een afwerktechniek die ervoor zorgt dat een boek mooi openligt en daardoor makkelijk te lezen is. Deze afwerking kan zowel gekozen worden in genaaid patabind als in garenloos patabind. Patabind kan als genaaid gebrocheerd en garenloos gebrocheerd worden uitgevoerd.

Garenloos 2

Garenloos gebrocheerd

Onze binderij is speciaal voor deze techniek uitgerust met een 18 stations WOHLENBERG STREAMER vergaarmachine. Het vergaren van de katernen is gekoppeld aan onze WOHLENBERG CHAMPION bindmachine, waardoor we in staat zijn dunne en dikke producties in 1 run te produceren. Dat scheelt tijd en geld.Deze afwerking kunnen wij met 2 lijmsoorten produceren.