Zoeken naar bindtechnieken, nieuws etc

Hardcover
IMG 0918 e1598939719610 1170x658

Hardcover

Een hardcover afwerking is voor boeken een van de meest luxueuze afwerkingen die er zijn. Bij hardcover boeken kan nog steeds gekozen worden of deze garenloos of genaaid worden.

In 99% van de gevallen zal dit altijd genaaid zijn. De opties zijn in grotere getallen aanwezig, zo kan er gekozen worden voor kapitaalbandjes in verschillende kleuren, verschillende soorten schutbladen of een rechte of rond geknepen rug.

Voordelen

  • Tijdloos
  • Gaat een leven mee
  • Afwerkmogelijkheden
  • Licht maximaal open

Nadelen

  • Dure afwerking
  • Door alle mogelijkheden zit er veel handwerk in
  • Doorlooptijden wat langer dan bij softcover
Van Hees Patist Boekbinders Genaaid gebrocheerd

Genaaid gebrocheerd

Een genaaid gebrocheerde afwerking kenmerkt zich doordat de katernen aan elkaar vast zitten door middel van garen.

Saddle Stitch51 e1599119032571

Hechten

Met hechten bedoelen we in de volksmond ook wel nieten. Het aanbrengen van 2 of 4 nietjes in de magazines of tijdschriften. Daarna trimmen we ze schoon aan 3 kanten en kunnen ze verpakt of per post verzonden worden naar uw keuze.

Patabind 5

Patabind

Patabind is een afwerktechniek die ervoor zorgt dat een boek mooi openligt en daardoor makkelijk te lezen is. Deze afwerking kan zowel gekozen worden in genaaid patabind als in garenloos patabind. Patabind kan als genaaid gebrocheerd en garenloos gebrocheerd worden uitgevoerd.

Garenloos 2

Garenloos gebrocheerd

Onze binderij is speciaal voor deze techniek uitgerust met een 18 stations WOHLENBERG STREAMER vergaarmachine. Het vergaren van de katernen is gekoppeld aan onze WOHLENBERG CHAMPION bindmachine, waardoor we in staat zijn dunne en dikke producties in 1 run te produceren. Dat scheelt tijd en geld.Deze afwerking kunnen wij met 2 lijmsoorten produceren.