Zoeken naar bindtechnieken, nieuws etc

Perfobind
IMG 0977 e1599114503978 1170x658

Perfobind

Perfobind is een 4e manier van afwerken die we kunnen realiseren. Dit is een goed alternatief wanneer papier wat meer houvast nodig heeft en PUR of genaaid eigenlijk te prijzig is.

Perfobinding begint direct bij het vouwen, met in de rug een speciale perforatie die veel opener is dan een normale perforatie bij garenloos of PUR. In de openingen loopt de lijm tijdens het inhangen tussen zodat de katernen extra vast zullen zitten.

Voordelen

  • Goedkoper dan genaaid of PUR
  • Zeer nette en stevige afwerking

Nadelen

  • Soms zit je met een perfo exact in je afsnede
Van Hees Patist Boekbinders Genaaid gebrocheerd

Genaaid gebrocheerd

Een genaaid gebrocheerde afwerking kenmerkt zich doordat de katernen aan elkaar vast zitten door middel van garen.

Saddle Stitch51 e1599119032571

Hechten

Met hechten bedoelen we in de volksmond ook wel nieten. Het aanbrengen van 2 of 4 nietjes in de magazines of tijdschriften. Daarna trimmen we ze schoon aan 3 kanten en kunnen ze verpakt of per post verzonden worden naar uw keuze.

Patabind 5

Patabind

Patabind is een afwerktechniek die ervoor zorgt dat een boek mooi openligt en daardoor makkelijk te lezen is. Deze afwerking kan zowel gekozen worden in genaaid patabind als in garenloos patabind. Patabind kan als genaaid gebrocheerd en garenloos gebrocheerd worden uitgevoerd.

Garenloos 2

Garenloos gebrocheerd

Onze binderij is speciaal voor deze techniek uitgerust met een 18 stations WOHLENBERG STREAMER vergaarmachine. Het vergaren van de katernen is gekoppeld aan onze WOHLENBERG CHAMPION bindmachine, waardoor we in staat zijn dunne en dikke producties in 1 run te produceren. Dat scheelt tijd en geld.Deze afwerking kunnen wij met 2 lijmsoorten produceren.