Zoeken naar bindtechnieken, nieuws etc

Kinderkartonboek
10Kinderkartonboek

Kinderkartonboek

Dit zijn boeken met dikke kartonnen pagina’s.

  • Wij cacheren uw drukwerk op 1mm bord, vervolgens vouwen wij de borden naar binnen en de gevouwen borden worden vervolgens op elkaar geplakt. Zodoende krijg je pagina’s met een dikte van 2mm.
  • Men kan ook dik materiaal enkelzijdig bedrukken, welke wij vervolgens naar binnen vouwen en de gevouwen vellen worden dan op elkaar geplakt. Hierbij zullen de pagina’s wel dunner zijn.
  • Eventueel kunnen we de boeken ook voorzien van 2 ronde hoeken.
Van Hees Patist Boekbinders Genaaid gebrocheerd

Genaaid gebrocheerd

Een genaaid gebrocheerde afwerking kenmerkt zich doordat de katernen aan elkaar vast zitten door middel van garen.

Saddle Stitch51 e1599119032571

Hechten

Met hechten bedoelen we in de volksmond ook wel nieten. Het aanbrengen van 2 of 4 nietjes in de magazines of tijdschriften. Daarna trimmen we ze schoon aan 3 kanten en kunnen ze verpakt of per post verzonden worden naar uw keuze.

Patabind 5

Patabind

Patabind is een afwerktechniek die ervoor zorgt dat een boek mooi openligt en daardoor makkelijk te lezen is. Deze afwerking kan zowel gekozen worden in genaaid patabind als in garenloos patabind. Patabind kan als genaaid gebrocheerd en garenloos gebrocheerd worden uitgevoerd.

Garenloos 2

Garenloos gebrocheerd

Onze binderij is speciaal voor deze techniek uitgerust met een 18 stations WOHLENBERG STREAMER vergaarmachine. Het vergaren van de katernen is gekoppeld aan onze WOHLENBERG CHAMPION bindmachine, waardoor we in staat zijn dunne en dikke producties in 1 run te produceren. Dat scheelt tijd en geld.Deze afwerking kunnen wij met 2 lijmsoorten produceren.