Zoeken naar bindtechnieken, nieuws etc

Gekartoneerd
6Gekartonneerd linnen omstrookt 1

Gekartoneerd

Gekartonneerde producties zijn denkbaar in nagenoeg alle vormen die u zich maar kunt voorstellen: gelijk af, opgeplakt, omplakt, gestanst met of zonder foliedruk, noem maar op. Boekbinderij Patist beschikt over een brede kennis als het gaat om de verlijming van verschillende papier-, en kartonsoorten, het opplakken van papier of linnenmaterialen, of de toepassing van diverse kunststoffen. Wij kunnen (afhankelijk van de bindwijze) exceptionele formaten verwerken. Graag geven wij u een zo passend mogelijk advies.

  • Kartonneren wil min of meer zeggen dat de voor- en achterzijde van een boekblok beplakt worden met materiaal.
  • Er zijn vele materialen waarmee gekartonneerd kan worden.
  • Het meest wordt er gekartonneerd met bord. Beplakt of onbeplakt met drukwerk.
  • Kartonneren kan bij diverse afwerktechnieken en op verschillende manieren toegepast worden e.e.a. is afhankelijk van de wensen van de klant.
Van Hees Patist Boekbinders Genaaid gebrocheerd

Genaaid gebrocheerd

Een genaaid gebrocheerde afwerking kenmerkt zich doordat de katernen aan elkaar vast zitten door middel van garen.

Saddle Stitch51 e1599119032571

Hechten

Met hechten bedoelen we in de volksmond ook wel nieten. Het aanbrengen van 2 of 4 nietjes in de magazines of tijdschriften. Daarna trimmen we ze schoon aan 3 kanten en kunnen ze verpakt of per post verzonden worden naar uw keuze.

Patabind 5

Patabind

Patabind is een afwerktechniek die ervoor zorgt dat een boek mooi openligt en daardoor makkelijk te lezen is. Deze afwerking kan zowel gekozen worden in genaaid patabind als in garenloos patabind. Patabind kan als genaaid gebrocheerd en garenloos gebrocheerd worden uitgevoerd.

Garenloos 2

Garenloos gebrocheerd

Onze binderij is speciaal voor deze techniek uitgerust met een 18 stations WOHLENBERG STREAMER vergaarmachine. Het vergaren van de katernen is gekoppeld aan onze WOHLENBERG CHAMPION bindmachine, waardoor we in staat zijn dunne en dikke producties in 1 run te produceren. Dat scheelt tijd en geld.Deze afwerking kunnen wij met 2 lijmsoorten produceren.