Zoeken naar bindtechnieken, nieuws etc

Patabind
Patabind 5

Patabind

Patabind is een afwerktechniek die ervoor zorgt dat een boek mooi openligt en daardoor makkelijk te lezen is. Deze afwerking kan zowel gekozen worden in genaaid patabind als in garenloos patabind.

Patabind kan als genaaid gebrocheerd en garenloos gebrocheerd worden uitgevoerd.

  • Bij patabind gebrocheerd bestaat een boekblok uit gevouwen katernen of losse vellen.
  • De gevouwen katernen of losse vellen worden allemaal vergaard.
  • Bij deze bindwijze wordt tijdens het binden het boekblok op de rug voorzien van een stukje crêpe, vervolgens komt hier overheen het omslag.
  • Doordat de rug reeds afgeschermd is door de crêpe plakt het omslag dus niet aan de rug vast, maar enkel aan de voor- en achterzijde van het boekblok d.m.v. zijbelijming.
  • Dit betekent dus dat je een open rug krijgt, waardoor het boek beter open valt (ligt).
  • Bij deze bindwijze zitten altijd 2 platrillen aan de voor- en 2 platrillen aan de achterzijde en wel op 6mm en 12mm uit de rug.
  • Het omslag kan 4 pagina’s zijn maar ook 6 pagina’s (4 pagina omslag met 1 flap) of 8 pagina’s (4 pagina omslag met 2 flappen).
  • Wij kunnen tot maximaal A3 staand verwerken en desgewenst kunnen wij het rillen van de flappen voor u verzorgen.
Van Hees Patist Boekbinders Genaaid gebrocheerd

Genaaid gebrocheerd

Een genaaid gebrocheerde afwerking kenmerkt zich doordat de katernen aan elkaar vast zitten door middel van garen.

Saddle Stitch51 e1599119032571

Hechten

Met hechten bedoelen we in de volksmond ook wel nieten. Het aanbrengen van 2 of 4 nietjes in de magazines of tijdschriften. Daarna trimmen we ze schoon aan 3 kanten en kunnen ze verpakt of per post verzonden worden naar uw keuze.

Patabind 5

Patabind

Patabind is een afwerktechniek die ervoor zorgt dat een boek mooi openligt en daardoor makkelijk te lezen is. Deze afwerking kan zowel gekozen worden in genaaid patabind als in garenloos patabind. Patabind kan als genaaid gebrocheerd en garenloos gebrocheerd worden uitgevoerd.

Garenloos 2

Garenloos gebrocheerd

Onze binderij is speciaal voor deze techniek uitgerust met een 18 stations WOHLENBERG STREAMER vergaarmachine. Het vergaren van de katernen is gekoppeld aan onze WOHLENBERG CHAMPION bindmachine, waardoor we in staat zijn dunne en dikke producties in 1 run te produceren. Dat scheelt tijd en geld.Deze afwerking kunnen wij met 2 lijmsoorten produceren.