Zoeken naar bindtechnieken, nieuws etc

Garenloos slitbind gebrocheerd
Slitbind 1

Garenloos slitbind gebrocheerd

Een speciale methode om gecoate papiersoorten garenloos te kunnen verwerken is slitbind. De techniek gebruikt geen freeswit maar een speciale slitlijn in de rug. De coating van gestreken papiersoorten wordt niet ‘losgeslagen’, zoals bij frezen wel het geval zou zijn, maar blijft in tact zodat de lijm hecht op het papier en er een stevige verbinding ontstaat.

  • Bij garenloos slitbind gebrocheerd bestaat een boekblok uit gevouwen katernen.
  • De gevouwen katernen worden bij het vouwen in de rug voorzien van slitjes, na het vouwen worden alle katernen vergaard. De vellen mogen niet als in- of omstekers worden gemonteerd.
  • De vellen hebben in tegenstelling tot garenloos gebrocheerd GEEN freeswit in de rug.
  • Bij slitbind gebrocheerd wordt altijd gewerkt met vouwvellen van 4, 8, 12, of 16 pagina’s anders is deze productie niet mogelijk, uitzonderingen daargelaten.
  • Na het vergaren worden de boekblokken in een omslag gehangen, bij het inhangen worden de slitjes in de rug van de katernen (boekblok) gevuld met lijm. Het inhangen in een omslag gebeurt d.m.v. hotmelt (warme lijm).
  • Het omslag kan 4 pagina’s zijn maar ook 6 pagina’s (4 pagina omslag met 1 flap) of 8 pagina’s (4 pagina omslag met 2 flappen).
  • De minimale dikte om garenloos slitbind te brocheren is 2mm, de maximale dikte om garenloos slitbind te brocheren is 60mm. E.e.a. is wel afhankelijk van het gramsgewicht van het papier en/of de dikte van het omslag. Deze techniek wordt meestal toegepast bij gestreken papiersoorten.
  • Wij kunnen tot maximaal A3 staand verwerken.
  • Desgewenst kunnen wij het rillen van de flappen voor u verzorgen.
Van Hees Patist Boekbinders Genaaid gebrocheerd

Genaaid gebrocheerd

Een genaaid gebrocheerde afwerking kenmerkt zich doordat de katernen aan elkaar vast zitten door middel van garen.

Saddle Stitch51 e1599119032571

Hechten

Met hechten bedoelen we in de volksmond ook wel nieten. Het aanbrengen van 2 of 4 nietjes in de magazines of tijdschriften. Daarna trimmen we ze schoon aan 3 kanten en kunnen ze verpakt of per post verzonden worden naar uw keuze.

Patabind 5

Patabind

Patabind is een afwerktechniek die ervoor zorgt dat een boek mooi openligt en daardoor makkelijk te lezen is. Deze afwerking kan zowel gekozen worden in genaaid patabind als in garenloos patabind. Patabind kan als genaaid gebrocheerd en garenloos gebrocheerd worden uitgevoerd.

Garenloos 2

Garenloos gebrocheerd

Onze binderij is speciaal voor deze techniek uitgerust met een 18 stations WOHLENBERG STREAMER vergaarmachine. Het vergaren van de katernen is gekoppeld aan onze WOHLENBERG CHAMPION bindmachine, waardoor we in staat zijn dunne en dikke producties in 1 run te produceren. Dat scheelt tijd en geld.Deze afwerking kunnen wij met 2 lijmsoorten produceren.