Zoeken naar bindtechnieken, nieuws etc

Losbladig
IMG 0929 e1598944966820 1170x658

Losbladig

We hebben ook de mogelijkheid om boeken ‘losbladig’ af te werken. Dat wil zeggen, zonder rug, zonder lijm en dus allemaal losse bladeren of pagina’s. Dit is natuurlijk te gebruiken voor in een map of wanneer ergens een rectificatie bij komt.

De verpakking- of afwerkingsmogelijkheden zijn hierdoor zo goed als eindeloos. Boorgaten, krimpen, tabbladen invoegen, karton toevoegen, banderen.

 Voordelen

  • Veel mogelijkheden
  • Te gebruiken in alle vormen en maten

Nadelen

  • Veel handwerk
  • Tijdrovend
Van Hees Patist Boekbinders Genaaid gebrocheerd

Genaaid gebrocheerd

Een genaaid gebrocheerde afwerking kenmerkt zich doordat de katernen aan elkaar vast zitten door middel van garen.

Saddle Stitch51 e1599119032571

Hechten

Met hechten bedoelen we in de volksmond ook wel nieten. Het aanbrengen van 2 of 4 nietjes in de magazines of tijdschriften. Daarna trimmen we ze schoon aan 3 kanten en kunnen ze verpakt of per post verzonden worden naar uw keuze.

Patabind 5

Patabind

Patabind is een afwerktechniek die ervoor zorgt dat een boek mooi openligt en daardoor makkelijk te lezen is. Deze afwerking kan zowel gekozen worden in genaaid patabind als in garenloos patabind. Patabind kan als genaaid gebrocheerd en garenloos gebrocheerd worden uitgevoerd.

Garenloos 2

Garenloos gebrocheerd

Onze binderij is speciaal voor deze techniek uitgerust met een 18 stations WOHLENBERG STREAMER vergaarmachine. Het vergaren van de katernen is gekoppeld aan onze WOHLENBERG CHAMPION bindmachine, waardoor we in staat zijn dunne en dikke producties in 1 run te produceren. Dat scheelt tijd en geld.Deze afwerking kunnen wij met 2 lijmsoorten produceren.