Zoeken naar bindtechnieken, nieuws etc

Moleskine look
Moleskine Look Softcover

Moleskine look

Moleskine-Look boeken zijn boeken die lijken op de boeken met de merknaam Moleskine. Wij kunnen deze boeken geheel op maat (wensen van de klant) produceren.

Tevens kunnen we uw eigen firmanaam of titel in foliedruk of blinddruk aanbrengen op de band. De Moleskine-Look boeken kunnen uitgevoerd worden met een soepele hardcover, softcover, singersteek in de rug of een cahiersteek.

  • De band bij deze boeken is soepel, buigzaam.
  • De boekblokken en band hebben altijd 2 ronde hoeken.
  • De boeken zijn, indien gewenst voorzien van een plat sluitelastiek.
  • De boeken zijn, indien gewenst voorzien van een leeslint in de rug.
  • De boeken zijn, indien gewenst voorzien van een tasje, welke is geplakt op pagina 3 van de band (het omslag).
Van Hees Patist Boekbinders Genaaid gebrocheerd

Genaaid gebrocheerd

Een genaaid gebrocheerde afwerking kenmerkt zich doordat de katernen aan elkaar vast zitten door middel van garen.

Saddle Stitch51 e1599119032571

Hechten

Met hechten bedoelen we in de volksmond ook wel nieten. Het aanbrengen van 2 of 4 nietjes in de magazines of tijdschriften. Daarna trimmen we ze schoon aan 3 kanten en kunnen ze verpakt of per post verzonden worden naar uw keuze.

Patabind 5

Patabind

Patabind is een afwerktechniek die ervoor zorgt dat een boek mooi openligt en daardoor makkelijk te lezen is. Deze afwerking kan zowel gekozen worden in genaaid patabind als in garenloos patabind. Patabind kan als genaaid gebrocheerd en garenloos gebrocheerd worden uitgevoerd.

Garenloos 2

Garenloos gebrocheerd

Onze binderij is speciaal voor deze techniek uitgerust met een 18 stations WOHLENBERG STREAMER vergaarmachine. Het vergaren van de katernen is gekoppeld aan onze WOHLENBERG CHAMPION bindmachine, waardoor we in staat zijn dunne en dikke producties in 1 run te produceren. Dat scheelt tijd en geld.Deze afwerking kunnen wij met 2 lijmsoorten produceren.