Zoeken naar bindtechnieken, nieuws etc

Cahiersteek
277

Cahiersteek

[uitspraak: Kajee-steek] ‘Je weet wel, de aloude schoolschriften van vroeger…’ Dit horen wij regelmatig bij offerte aanvragen via de telefoon.

Vandaag de dag is deze techniek uitgegroeid tot een product dat een extra dimensie geeft aan de uitstraling van uw product. Techniek: een driepuntsverbinding in de rug van een brochure door middel van garen. De totale lengte van de steek is verkrijgbaar in 3 maten, te weten 75mm, 100mm en 125mm. Voor extreem kleine producten is er een minimum-maat van 50mm verkrijgbaar in een tweepuntsverbinding. Het garen is verkrijgbaar in 12 kleuren. De steek kan in 4 maten uitgevoerd worden:

  1. 5 cm steek, deze bestaat uit 1 lus in de rug
  2. 7,5 cm steek, deze bestaat uit 2 lussen in de rug
  3. 10 cm steek, deze bestaat uit 2 lussen in de rug
  4. 12,5 cm steek, deze bestaat uit 2 lussen in de rug
  • Cahiersteek brocheren is het hechten van een brochure d.m.v. garen in de rug
  • Deze afwerking is alleen mogelijk met vouwvellen van minimaal 4 pagina’s welke in elkaar worden gestoken zoals bij gehecht gebrocheerd
  • Eventueel kan bij grotere brochures een dubbele cahiersteek worden toegepast. Dit is 2x een bovenstaande steek in de rug met een tussenafstand.
  • Het omslag kan 4 pagina’s zijn maar ook 6 pagina’s (4 pagina omslag met 1 flap) of 8 pagina’s (4 pagina omslag met 2 flappen).
  • We hebben 12 kleuren garen standaard op voorraad, deze kleuren zijn ook verwerkt in deze brochure.
Van Hees Patist Boekbinders Genaaid gebrocheerd

Genaaid gebrocheerd

Een genaaid gebrocheerde afwerking kenmerkt zich doordat de katernen aan elkaar vast zitten door middel van garen.

Saddle Stitch51 e1599119032571

Hechten

Met hechten bedoelen we in de volksmond ook wel nieten. Het aanbrengen van 2 of 4 nietjes in de magazines of tijdschriften. Daarna trimmen we ze schoon aan 3 kanten en kunnen ze verpakt of per post verzonden worden naar uw keuze.

Patabind 5

Patabind

Patabind is een afwerktechniek die ervoor zorgt dat een boek mooi openligt en daardoor makkelijk te lezen is. Deze afwerking kan zowel gekozen worden in genaaid patabind als in garenloos patabind. Patabind kan als genaaid gebrocheerd en garenloos gebrocheerd worden uitgevoerd.

Garenloos 2

Garenloos gebrocheerd

Onze binderij is speciaal voor deze techniek uitgerust met een 18 stations WOHLENBERG STREAMER vergaarmachine. Het vergaren van de katernen is gekoppeld aan onze WOHLENBERG CHAMPION bindmachine, waardoor we in staat zijn dunne en dikke producties in 1 run te produceren. Dat scheelt tijd en geld.Deze afwerking kunnen wij met 2 lijmsoorten produceren.