Zoeken naar bindtechnieken, nieuws etc

Japanse binding
Japanse Binding 2

Japanse binding

Bij Japanse binding is de voorzijde van een boek altijd een gesloten zijde. Dat wil zeggen dat elke pagina aan de voorzijde een gevouwen zijde heeft.

Vroeger deed men dit vooral met dun papier, zodat de dichte zijde doorscheen. Tegenwoordig doet men het ook wel met dikker papier om het boekblok dikte te geven.Bij Japanse binding bestaat een boekblok altijd uit gevouwen vellen van 4 pagina’s.

  • We verwerken dit meestal als 8 pagina vouwvellen. Vraag ons vooraf hoe u dit dient in te slaan.
  • Japanse binding kan alleen maar garenloos hotmelt of garenloos PUR verwerkt worden.
  • Bij Japanse binding opent het boekblok minder mooi, dit komt door de spanning die deze afwerking met zich meebrengt.
  • Het omslag kan 4 pagina’s zijn maar ook 6 pagina’s (4 pagina omslag met 1 flap) of 8 pagina’s (4 pagina omslag met 2 flappen).
  • De minimale dikte om Japans te brocheren is 2mm, de maximale dikte om Japans te brocheren is 60mm. Let wel op dat dit gemeten is aan de voorzijde, de gevouwen, zijde van het boekblok.
  • We kunnen tot maximaal A3 staand verwerken.
Van Hees Patist Boekbinders Genaaid gebrocheerd

Genaaid gebrocheerd

Een genaaid gebrocheerde afwerking kenmerkt zich doordat de katernen aan elkaar vast zitten door middel van garen.

Saddle Stitch51 e1599119032571

Hechten

Met hechten bedoelen we in de volksmond ook wel nieten. Het aanbrengen van 2 of 4 nietjes in de magazines of tijdschriften. Daarna trimmen we ze schoon aan 3 kanten en kunnen ze verpakt of per post verzonden worden naar uw keuze.

Patabind 5

Patabind

Patabind is een afwerktechniek die ervoor zorgt dat een boek mooi openligt en daardoor makkelijk te lezen is. Deze afwerking kan zowel gekozen worden in genaaid patabind als in garenloos patabind. Patabind kan als genaaid gebrocheerd en garenloos gebrocheerd worden uitgevoerd.

Garenloos 2

Garenloos gebrocheerd

Onze binderij is speciaal voor deze techniek uitgerust met een 18 stations WOHLENBERG STREAMER vergaarmachine. Het vergaren van de katernen is gekoppeld aan onze WOHLENBERG CHAMPION bindmachine, waardoor we in staat zijn dunne en dikke producties in 1 run te produceren. Dat scheelt tijd en geld.Deze afwerking kunnen wij met 2 lijmsoorten produceren.