Zoeken naar bindtechnieken, nieuws etc

6 of 8 pagina omgeslagen
IMG 0920 e1598943060604 1170x658

6 of 8 pagina omgeslagen

Een 6p of 8p cover is een extra bewerking op een softcover boek om het een luxere uitstraling te geven. In de volksmond worden dit ook wel omslagen met flappen genoemd. De klant heeft hierbij de keuze of hij de flappen gelijk af wil met het boekblok, binnen de afsnede of erbuiten.

Voordelen

  • Uitstaling
  • Kan gebruikt worden als boekenlegger
  • Kan aan de voorkant, achterkant of allebei

Nadelen

  • Extra bewerking
Van Hees Patist Boekbinders Genaaid gebrocheerd

Genaaid gebrocheerd

Een genaaid gebrocheerde afwerking kenmerkt zich doordat de katernen aan elkaar vast zitten door middel van garen.

Saddle Stitch51 e1599119032571

Hechten

Met hechten bedoelen we in de volksmond ook wel nieten. Het aanbrengen van 2 of 4 nietjes in de magazines of tijdschriften. Daarna trimmen we ze schoon aan 3 kanten en kunnen ze verpakt of per post verzonden worden naar uw keuze.

Patabind 5

Patabind

Patabind is een afwerktechniek die ervoor zorgt dat een boek mooi openligt en daardoor makkelijk te lezen is. Deze afwerking kan zowel gekozen worden in genaaid patabind als in garenloos patabind. Patabind kan als genaaid gebrocheerd en garenloos gebrocheerd worden uitgevoerd.

Garenloos 2

Garenloos gebrocheerd

Onze binderij is speciaal voor deze techniek uitgerust met een 18 stations WOHLENBERG STREAMER vergaarmachine. Het vergaren van de katernen is gekoppeld aan onze WOHLENBERG CHAMPION bindmachine, waardoor we in staat zijn dunne en dikke producties in 1 run te produceren. Dat scheelt tijd en geld.Deze afwerking kunnen wij met 2 lijmsoorten produceren.